Huimat kokemukset vapaapudotuksessa, Benji –hypyssä jne

Benji –hyppy ei ole arkajaloille tarkoitettu huvitus, sillä vaatii rohkeutta hypätä ”vapauteen” ja luottaa laitteistoon ja valjaisiin. Monet kertovat hypyn olevan maailman huimin kokemus ja vapauden tunteen olevan mahtavaa, aivan kuin hyppäisi lentokoneesta ilman laskuvarjoa.

Suomessa juuri näitä uskaliaita temppuja järjestää esimerkiksi Xon –puisto ja kylmäpäisimmät voivat mennä Kaivopuistoon, jossa perinteisesti tiettynä aikavälillä voi hypätä 150 metristä, mikä on korkein Suomessa hypätty Benji –hyppy. Mainittakoon, että hypyn aikana vauhtia tulee olemaan noin 120 kilometriä tunnissa, joten vesi voi luultavasti tulla silmiin.

Toinen vatsanpohjaa kutkuttava temppu on vapaapudotus, joka suoritetaan istuen, mikä on toisaalta rauhoittavaa. Vapaapudotus –torneja löytyy useista huvipuistoista, ja niiden korkeus vaihtelee 60–110 metrin välillä. Joka tapauksessa kutkuttavaa on se, että ensin noustaan hiljakseen ylös torniin ja seisahdutaan hetkeksi, kunnes painutaan alas jopa 120 kilometriä tunnissa.

Vapaapudotus voidaan kokea myös erilaisilla vuoristoradoilla, kuten esimerkiksi radalla, joka on nimeltään Kingda Ka. Kingda ka on 195 metrin korkuinen ja nopeutta löytyy 206 kilometriä tunnissa. Vuoristoradan laukaisujärjestelmän työntövoima kuljettaa junan 195 metrin korkeaan radan päätorniin, ja noustessa ylöspäin juna pyörii 90 asteen kulmassa. Tornin huipulta alkaa lähes pystysuora vapaapudotus, jossa juna pyörii 270 asteen spiraalissa, ja samalla vauhti kiihtyy 3,5 sekunnissa jopa 206 km/h. Hiuksia nostattavaa, vai mitä?