Ensiapupakkaus on hyvä olla mukana matkoilla

Koskaan ei tiedä, milloin vahinko tulee kohdalle. Tämän takia kannattaa ennakoida mahdollisia vahinkoja tai ennaltaehkäistä niitä. Kaikesta ennakoinnista huolimatta voimme kuitenkin satuttaa tai teloa itsemme tai voimme tarvita ensiaputarvikkeita, jotta voimme auttaa muita.

Ensiapupakkaus

Ensiapupakkauksesta tulisi löytyä sellaisia tarvikkeita, joilla voidaan paikata esimerkiksi verenvuotoa tai helpottaa hetkellisesti loukkaantuneen tilaa. Pakkauksesta olisi hyvä löytyä tämän vuoksi sidetarpeita, haavataitoksia, sideharsoa, laastaria, pinsetit, kipulääkkeitä, hiilitabletteja, mahdollisuuksien mukaan myös kyypakkaus ja kumihansikkaat. Ensiapupakkauksen sisältö voi vaihdella hyvinkin paljon, tämän vuoksi sisältö kannattaa tarkistaa.

Ensiapupakkaus aina mukaan

Koska ei voi tietää, milloin ensiaputarvikkeita tarvitsee, kannattaa ensiaputarvikkeet olla mukana varmuuden vuoksi. Ensiapupakkauksia on eri kokoisia ja niiden kattavuus voi vaihdella. On kuitenkin hyvä huomioida, että pienikin ensiapupaketti on parempi, kuin ei ensiapupakettia ollenkaan. Ensiapupaketteja voi olla useampia. Esimerkiksi autoon isompi pakkaus ja mukana kulkevaan reppuun pienempi.

Harjoittele ensiavussa tarvittavia taitoja

Ei riitä, että ensiaputarvikkeet ovat saatavilla, kun apua tarvitaan. Ensiapua pitää myös pystyä antamaan ja ensiapupakkauksesta löytyviä tarvikkeita pitää osata myös käyttää. Tämän vuoksi on syytä harjoitella ensiaputaitoja ja ensiapuvälineiden käyttöä ennakkoon. Sillä, miten ensiapua vaativissa tilanteissa toimii ja miten mahdollisia tarvikkeita käyttää on merkitystä.

Hanki tarvikkeet

Kannattaa hankkia tarvittavat ensiaputarvikkeet ja ottaa ne mukaan, kun lähdet matkoille tai vaan kotiovesta ulos ensiaputarvike.fi.