Maailman suurimmat ”vapaapudotus –tornit” huvipuistoissa

Kukapa ei innostuisi kuullessaan sanan huvipuisto, sillä huvipuistoon meneminen tietää hauskuutta, jännitystä ja huimaa menoa, sekä luultavasti lievää pahoinvointia riippuen laitteista, joihin uhkarohkeana ja muiden yllyttämänä on mentävä. Maailmalla on useita mahtavia huvipuistoja, jotka tarjoavat loputonta huvitusta ja laitemässäilyä jokaisen suureksi iloksi, ja voidaan todeta, että eniten puhuttavat juuri ne laitteet, jotka saavat hiukset nousemaan pystyyn jo pelkästä ajatuksesta. Tässä muutamia esimerkkejä maailman korkeimmista vapaapudotus –torneista.

Belgiassa Wavren kaupungista löytyy monipuolinen Walibin huvipuisto, jossa on mahtava määrä erilaisia laitteita, mutta korkeimmalle yltää 77-metrinen Intaminin vapaapudotustorni nimeltään Dalton Terror. Laite on saanut nimensä klassisesta Lucky Luke –sarjakuvalehdestä tuttujen ryökäleiden Daltonin veljesten mukaan.

Sanotaan, että Ruotsin Tukholman Gröna Lundissa sijaitsee eräs Euroopan korkeimmista vapaapudotus –torneista, joka on kokonaiset 80 metriä korkea. Laitteen nimi on Fritt Fall Tilt, eikä eroa kovinkaan paljoa kaimastaan, jonka nimestä puuttuu vain sana Tilt. Fritt Fall Tilt putoaa 0–110 km/h 2,5 sekunnissa, joten lippikset ja muut asusteet voi unohtaa matkasta.

Vapaapudotustornien kuningas nousee jylhänä ja kopeana Ruotsin Göteborgin Lisebergissä. Torni, joka sai nimekseen AtmosFear avaruusmaiseen sci-fi tyyliin, on kokonaista 116 metriä korkea, ja nopeutta löytyy 110 km/h. Kuvittele, että olet 140 metriä meren yläpuolella ja putoat suoraan alas 110 kilometrin tuntivauhtia, kunnes laite äkillisesti hidastaa vauhtiaan ja pysähtyy.

Yhdysvalloissa Ohiossa sijaitsee Kings Island –niminen huvipuisto, joka on varannut kävijöille yllätyksen nimeltään Drop Tower. Drop Tower on maailman korkeimpia vapaapudotus –torneja, joka on noin 96 metriä korkea, ja jonka putoaminen alas tapahtuu 116 kilometrin tuntivauhdissa.