Suuret festivaalipaikat ja huvipuistot Suomessa

Suomi on luvattu festivaalien maa, eikä mene huonosti huvipuistojenkaan puolella, sillä näitä hauskoja viihdekeskuksia löytyy pitkin Suomea.

Festivaaleista löytyy ensimmäisenä Helsingin Juhlaviikot ovat upea kokemus kaikille kulttuurista ja taiteista pitäville, ja paikkana on tietenkin Helsingin kaupunki. Tämä suuri monitaidefestivaali järjestetään vuosittain elo–, syyskuun vaihteessa ja festivaali kerää valtavan määrän kulttuurinnälkäisiä tutustumaan taiteen moniin muotoihin.

Pori Jazz on jo klassikoksi noussut musiikkifestivaali, ja paikkana on jo nimenkin perusteella tunnistettava Pori. Tämä monimuotoinen jazzfestivaali on eräs Euroopan suurimpia ja jazzin merkeissä on Porissa jammailtu jo vuodesta 1966. Pori Jazz festivaali on tunnettu maailmalla ja siksi se onkin saanut vieraakseen maailmalta tuttuja musiikin tähtiä aina Benny Goodmanista Alicia Keysiin.

Huvipuistoja Suomesta löytyy hulppea määrä, ja suosituin taitaa olla Helsingin Linnanmäki, joka on viihdyttänyt suomalaisia jo 50–luvulta saakka. Linnanmäellä voi koko perhe pitää hauskaa, ja koko mahtava huvipuistoalue sijaitsee aivan Helsingin kupeessa, joten huvittelun jälkeen voidaan siirtyä Helsingin monipuolisiin kauppakeskuksiin.

Jos on asiaa Tampereelle, on ehdottomasti piipahdettava päiväksi Särkänniemeen. Särkänniemi tarjoaa jokaiselle jotain, sillä huvipuistosta löytyy laitteita ja kojeita lapsenmielisille, näköalaa voi mennä ihailemaan Näsinneulaan, joka kohoaa majesteettisesti 168 metrin korkeuteen. Tornissa voidaan nauttia pullakahvit tai vaikkapa aterioida ja samalla nauttia upeasta maisemasta.